Založ si blog

61. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 21

Motýlik

Motýlik:

– zdrobnenina pre označenie hmyzu -motýľ

– doplnok oblečenia, pripevňujúci sa pod krkom na golieri

– štýl plávania

V úvode článku som popísal niekoľko významov slova motýlik. Chýba tam ešte jeden význam tohoto slova a tom bude tento článok.

V čase, keď sme pravidelne raz mesačne „pendlovali“ medzi rodnou hrudou a Nemeckom, prechádzali sme aj cez hraničné priechody. Na hraniciach medzi Rakúskom a Nemeckom vtedy bývali špeciálne stanovišťa, kde Vám mohli policajti skontrolovať auto a aj Vás, či náhodou neprivážate do Nemecka nelegálnych migrantov.

Ako áno, ako nie, raz kontrolovali aj naše auto a potom aj nás všetkých. Keďže sme neviezli so sebou nikoho bez dokladov a ani nikoho podozrivého, dodnes nechápem , prečo, z akého dôvodu sme boli prehliadaní ako nejakí zločinci. To bude asi to slobodné cestovanie a voľný pohyb po „ÚNII“ pre všetkých (skoro všetkých) občanov EÚ.

Kamarát Piťo mal v krabičke so zubnou kefkou a zubnou pastou hodený aj nožík – motýlik- a to veru nemal mať. Piťov nožík bol v tom momente zhabaný. Krátko na to mu domov došiel líbesbríf o tom, že buď zaplatí 1700€ (čiže skoro pol výplaty v pi..háji) alebo si pôjde na istý čas sadnúť do väzenia.

V Nemecku totiž platia neskutočne tvrdé zákony ohľadne držby nožov. Ak Vám v Nemecku nájdu pri sebe nôž s čepeľou dlhšou ako 12 cm, motýlika, dýku alebo niečo podobné, buď platíte alebo idete sedieť. Tieto predmety môžete prenášať ale iba v uzamykateľných boxoch, nie na voľno. To sme my samozrejme nevedeli. Koho by to napadlo, keďže na Slovensku môžete mať pri sebe akýkoľvek nôž, predpokladali sme že rovnaká miera „slobody“ bude aj na západe, ak nie väčšia.

Takže pozor milí demokrati, kokoti sú všade prítomní, aj v Nemecku, ale všade im to jebe trochu ináč … (Ospravedlňujem sa za tie výrazy, ale tieto dokonale vystihujú stav veci).

63. Emisné kontroly (EK) a ochrana prírody ?

30.05.2024

Keď dvaja robia to isté nemusí to byť vždy to isté… Ľudové úslovie V minulom článku som ku konci trochu nahrýzol problematiku tzv. emisných kontrol osobných automobilov. Dnes si posvietime na logiku vykonávania týchto nezmyslov. Prečo nezmyslov? AD.1. Majme vodiča v pokročilom veku, ktorý vlastní starší automobil, povedzme 6 liter (nech to stojí za to), s ročným [...]

62. STK-áčky, emisné a alkohol za volantom. Aký majú vplyv na nehodovosť na cestách ?

22.05.2024

„I tak še da i tak še da“ Východoslovenské úslovie Kamaráti, ktorí nejaký ten čas pobývali v USA mi rozprávali ako to tam chodí ohľadne áut. V niektorých štátoch vôbec nepoznajú pojem STK, v takom zmysle, ako je to na našom „krásnom“ Slovensku. Jednoducho tam neexistujú žiadne kontroly technického stavu áut. Ergo neexistuje tam žiadna buzerácia, [...]

60. Podobenstvo o rozsievačovi tak trochu inak …

12.02.2024

Celkom určite všetci poznáte podobenstvo o rozsievačovi od Ježiša Krista v Novom Zákone. Ja vám dnes ponúkam podobenstvo o rozsievačovi ale tak trochu inak. V jednej krajine žil gazda, ktorý nebol práve vzorom pre ostatných gazdov. Tento muž bol nedbalý, lenivý, rád vyhľadával spoločnosť ľahtikárov a samozrejme aj ľahtikárok, ak mi dobre rozumiete. O svoj grunt sa takmer [...]

praha

Univerzita Karlova podá proti uzneseniu o odložení prípadu streľby sťažnosť

17.06.2024 16:11

UK navrhne úplné vyšetrenie všetkých súvislostí vlaňajšieho útoku na jej Filozofickej fakulte.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Taraba: Slovensko v Rade EÚ presadilo svoje záujmy pri ochrane medveďov

17.06.2024 15:55

Taraba informoval, že Európska komisia uznala nový slovenský zákon o eliminácii medveďov za kompatibilný s európskou legislatívou.

India, vlaky

Zrážka dvoch vlakov v Indii si vyžiadala najmenej 13 mŕtvych

17.06.2024 15:28

Pri zrážke osobného a nákladného vlaku sa zranilo 30 ľudí.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 64
Celková čítanosť: 143064x
Priemerná čítanosť článkov: 2235x

Autor blogu

Kategórie