Založ si blog

61. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 21

Motýlik

Motýlik:

– zdrobnenina pre označenie hmyzu -motýľ

– doplnok oblečenia, pripevňujúci sa pod krkom na golieri

– štýl plávania

V úvode článku som popísal niekoľko významov slova motýlik. Chýba tam ešte jeden význam tohoto slova a tom bude tento článok.

V čase, keď sme pravidelne raz mesačne „pendlovali“ medzi rodnou hrudou a Nemeckom, prechádzali sme aj cez hraničné priechody. Na hraniciach medzi Rakúskom a Nemeckom vtedy bývali špeciálne stanovišťa, kde Vám mohli policajti skontrolovať auto a aj Vás, či náhodou neprivážate do Nemecka nelegálnych migrantov.

Ako áno, ako nie, raz kontrolovali aj naše auto a potom aj nás všetkých. Keďže sme neviezli so sebou nikoho bez dokladov a ani nikoho podozrivého, dodnes nechápem , prečo, z akého dôvodu sme boli prehliadaní ako nejakí zločinci. To bude asi to slobodné cestovanie a voľný pohyb po „ÚNII“ pre všetkých (skoro všetkých) občanov EÚ.

Kamarát Piťo mal v krabičke so zubnou kefkou a zubnou pastou hodený aj nožík – motýlik- a to veru nemal mať. Piťov nožík bol v tom momente zhabaný. Krátko na to mu domov došiel líbesbríf o tom, že buď zaplatí 1700€ (čiže skoro pol výplaty v pi..háji) alebo si pôjde na istý čas sadnúť do väzenia.

V Nemecku totiž platia neskutočne tvrdé zákony ohľadne držby nožov. Ak Vám v Nemecku nájdu pri sebe nôž s čepeľou dlhšou ako 12 cm, motýlika, dýku alebo niečo podobné, buď platíte alebo idete sedieť. Tieto predmety môžete prenášať ale iba v uzamykateľných boxoch, nie na voľno. To sme my samozrejme nevedeli. Koho by to napadlo, keďže na Slovensku môžete mať pri sebe akýkoľvek nôž, predpokladali sme že rovnaká miera „slobody“ bude aj na západe, ak nie väčšia.

Takže pozor milí demokrati, kokoti sú všade prítomní, aj v Nemecku, ale všade im to jebe trochu ináč … (Ospravedlňujem sa za tie výrazy, ale tieto dokonale vystihujú stav veci).

60. Podobenstvo o rozsievačovi tak trochu inak …

12.02.2024

Celkom určite všetci poznáte podobenstvo o rozsievačovi od Ježiša Krista v Novom Zákone. Ja vám dnes ponúkam podobenstvo o rozsievačovi ale tak trochu inak. V jednej krajine žil gazda, ktorý nebol práve vzorom pre ostatných gazdov. Tento muž bol nedbalý, lenivý, rád vyhľadával spoločnosť ľahtikárov a samozrejme aj ľahtikárok, ak mi dobre rozumiete. O svoj grunt sa takmer [...]

59. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 20

08.02.2024

Prapodivný osud inžiniera Mešťánka Tak ako som v blogu č.57 zhruba opísal nekorunovaného kráľa kokotov, tak v tomto článku opíšem entitu úplne iného charakteru. Je ňou inžinier Mešťánek. Inžinier Mešťánek bol k nám, na linku kde som vtedy pracoval, preradený z inej montážnej linky ako bežná obsluha. Čiže ten najposlednejší robotník. Z počiatku sme nevedeli, [...]

58. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 19

04.02.2024

Zápisky z Nemecka – 7.časť – Arische blut Iný kraj, iný mrav. -Slovenské príslovie- Ešte kedysi dávno , za čias totality sme boli spolu s kamarátmi na rifle v Budapešti. Išlo sa tam skoro ráno rýchlikom, potom výmena korún na forinty v rade, potom nákup a potom hajde späť na rodnú hruď. Veľmi ma vtedy zaujímalo, ako asi tí maďari vyzerajú. Podľa toho, čo [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 136015x
Priemerná čítanosť článkov: 2194x

Autor blogu

Kategórie