Založ si blog

43. Prečo na Slovensku nikdy dobre nebolo, nie je a v blízkej budúcnosti asi ani nebude ?

Často krát počujem nespokojné hlasy ľudí o tom, ako je to všetko na Slovensku posr …kazené, akých „hlúpych“ politikov máme, akých „hlúpych“ vedúcich v zamestnaniach máme , ako je všetko skazené a doje …babrané. (Nepíšem tu doslovné výrazy, aké používajú bežní ľudia lebo by to pravdepodobne neprešlo cenzúrou)

Ja osobne sa nad tým vždy iba trochu pousmejem a … idem ďalej. Ako je to možné, že občania Slovenska sú tak nespokojní so „svojou“ vrchnosťou a vôbec životom a vzťahmi na rodnej hrude? Prečo iné národy sú spokojnejšie a šťastnejšie ako je ten „národ“ slovenský, kde hľadať korene tohoto neblahého javu? Čo je jeho príčinou?

Vysvetlíme si to na voľbách do parlamentu. Na základe čoho sa rozhoduje chudák občan Slovenskej republiky, koho zvolí na najbližšie volebné obdobie do parlamentu? Celkom určite to nie je na základe rozumovej a hlavne rozumnej úvahy. Ináč by sa tam predsa nemohli dostať entity, ktoré tam evidentne nemajú čo hľadať.

Ak to nie je na základe rozumovej úvahy, potom teda čoho? Nuž odpoveď je prozaicky jednoduchá, na základe zdania a tichého doporučenia známymi (najnovšie čiernomagickými videjkami na jutube). A prečo to tak je? Nuž preto, lebo bežný občan Slovenskej republiky (obávam sa, že nielen bežný) totižto nedokáže sám rozpoznať, kto je kto. Presnejšie kto je aký človek, akých kvalít … a to platí všade, v celej spoločnosti.

A prečo to nedokáže? Preto lebo to nemá ako spoznať. Na to, aby niekto dokázal správne zhodnotiť iného človeka, ktorého osobne nepozná, musí poznať , alebo musí mať v sebe určitý mravný etalón, na základe ktorého dokáže určiť, či je niekto „dobrý“ alebo „zlý“. A ten väčšina občanov Slovenskej republiky jednoducho postráda. (Ja viem, že sa to zle číta ale je to tak).

Ako totiž posudzuje bežné slováčisko niekoho, koho nepozná?

  1. podľa sympatií a vzhľadu
  2. podľa toho, čo si o danom jedincovi myslí niekto, koho on relatívne dobre pozná. Napr. Jožko je môj kamarát a ten si myslí že henten politik je dobrý politik, tak ho zvolím aj ja – myslí si dobromyseľný ale žiaľ nie príliš inteligenciou obdarený občan Slovenska

A teraz sa vrátim k vyššie spomenutým etalónom. Prosím Vás, milí čitatelia, ako môže niekto rozpoznať „dobrého“ človeka od „zlého“ keď on v živote dobrého človeka nestretol? Ako môže niekto, kto je sám nemravný rozpoznať v cudzom človeku osobu mravne vyspelú? No nijako. Chápeme?

Preto teda na Slovensku nikdy dobre nebolo, nie je a v blízkej budúcnosti asi ani nebude …

Niekto si možno povie – no a čo? Čo sa s tým dá robiť? No robiť sa s tým dá jedna jediná vec a to začať, milí mojí spoluovčania, konečne žiť mravne a cnostne. To je totižto jediná záchrana … inej cesty niet.

Pretože tzv. „vrchnosť“ vždy bola je a aj bude tou najnemravnejšou časťou spoločnosti. To platí pre celý tento „Boží“ svet, nielen pre Slovensko. Od nás ovčanov závisí ako veľmi bude nemravná … skúste sa nad tým zamyslieť pri voľbách.

61. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 21

15.02.2024

Motýlik Motýlik: – zdrobnenina pre označenie hmyzu -motýľ – doplnok oblečenia, pripevňujúci sa pod krkom na golieri – štýl plávania V úvode článku som popísal niekoľko významov slova motýlik. Chýba tam ešte jeden význam tohoto slova a tom bude tento článok. V čase, keď sme pravidelne raz mesačne „pendlovali“ medzi rodnou hrudou a Nemeckom, [...]

60. Podobenstvo o rozsievačovi tak trochu inak …

12.02.2024

Celkom určite všetci poznáte podobenstvo o rozsievačovi od Ježiša Krista v Novom Zákone. Ja vám dnes ponúkam podobenstvo o rozsievačovi ale tak trochu inak. V jednej krajine žil gazda, ktorý nebol práve vzorom pre ostatných gazdov. Tento muž bol nedbalý, lenivý, rád vyhľadával spoločnosť ľahtikárov a samozrejme aj ľahtikárok, ak mi dobre rozumiete. O svoj grunt sa takmer [...]

59. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 20

08.02.2024

Prapodivný osud inžiniera Mešťánka Tak ako som v blogu č.57 zhruba opísal nekorunovaného kráľa kokotov, tak v tomto článku opíšem entitu úplne iného charakteru. Je ňou inžinier Mešťánek. Inžinier Mešťánek bol k nám, na linku kde som vtedy pracoval, preradený z inej montážnej linky ako bežná obsluha. Čiže ten najposlednejší robotník. Z počiatku sme nevedeli, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 136342x
Priemerná čítanosť článkov: 2199x

Autor blogu

Kategórie