Založ si blog

42. Balada o ľudských beštiách …

Bol vlahý Máj, bol lásky čas a ja začul som raz tento hlas ….

Oklameme ich, podvedieme, okradneme, zarobíme … veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Vnesieme medzi nich svár a rozbroje, nemravnosť, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Poštveme jedného proti druhému, vyvoláme vojny, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Znetvoríme ich pohľad na pravdu a krásno, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Poprevraciame všetky hodnoty a rozbijeme staré pravdy, zarobíme…veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Odoprieme im zdravotnú starostlivosť, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Postavíme sa do ich čela a zvedieme na nepravú cestu, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Svet je iba čiernobiely, farby sú len kompromis, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

Nakŕmime ich odpadom a hmyzom, vyrobenými chemickými zlúčeninami, zarobíme …veď my sme predsa boží vyvolenci ale oni iba hovoriaci dobytok, ľudské beštie.

……….

……….

Bol vlahý Máj , bol lásky čas a ja nechcel by už nikdy začuť tento hlas ….

61. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 21

15.02.2024

Motýlik Motýlik: – zdrobnenina pre označenie hmyzu -motýľ – doplnok oblečenia, pripevňujúci sa pod krkom na golieri – štýl plávania V úvode článku som popísal niekoľko významov slova motýlik. Chýba tam ešte jeden význam tohoto slova a tom bude tento článok. V čase, keď sme pravidelne raz mesačne „pendlovali“ medzi rodnou hrudou a Nemeckom, [...]

60. Podobenstvo o rozsievačovi tak trochu inak …

12.02.2024

Celkom určite všetci poznáte podobenstvo o rozsievačovi od Ježiša Krista v Novom Zákone. Ja vám dnes ponúkam podobenstvo o rozsievačovi ale tak trochu inak. V jednej krajine žil gazda, ktorý nebol práve vzorom pre ostatných gazdov. Tento muž bol nedbalý, lenivý, rád vyhľadával spoločnosť ľahtikárov a samozrejme aj ľahtikárok, ak mi dobre rozumiete. O svoj grunt sa takmer [...]

59. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 20

08.02.2024

Prapodivný osud inžiniera Mešťánka Tak ako som v blogu č.57 zhruba opísal nekorunovaného kráľa kokotov, tak v tomto článku opíšem entitu úplne iného charakteru. Je ňou inžinier Mešťánek. Inžinier Mešťánek bol k nám, na linku kde som vtedy pracoval, preradený z inej montážnej linky ako bežná obsluha. Čiže ten najposlednejší robotník. Z počiatku sme nevedeli, [...]

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 136380x
Priemerná čítanosť článkov: 2200x

Autor blogu

Kategórie