69. Podvod zvaný „Umelá inteligencia“

Keďže vonku krásne prší, je tam celkom fajn chladno a nedá sa tam prakticky nič robiť, rozhodol som sa napísať ďalší článok na tento portál. Tento krát o fenoméne zvanom „Umelá inteligencia“ .

Pred niekoľkými desaťročiami, v dobe keď počítače boli ešte len v plienkách, všetkým sa nám zdalo aké to bude úžasné, keď sa tento nový druh techniky dostane do všeobecného života, ako bude všetko jednoduchšie, lepšie zorganizované a ja neviem už čo všetko možné.

Ale tak, ako mnohé iné dobré veci aj táto sa dostala do rúk deťom satanovým a tak to aj vo svete počítačovej techniky vyzerá. Pôvodný dobrý úmysel sa vytratil kdesi na perifériu záujmu a ostal len čistý konzumizmus a „buziněs“. Aj počítačová technika sa stala obeťou ekonomického „stáleho“ rastu. A politického boja.

V posledných mesiacoch, v gubernii zvanej Slovensko sa stále častejšie v médiách omieľa slovné spojenie „Umelá inteligencia“. Ľuďom je predkladaný tento programový systém ako niečo, čo bude riešiť ich problémy za nich. Čiže sa vytvára dojem , že počítače už začínajú rozmýšľať. Pri tejto téze sa vždy dobre pobavím, keďže som niekoľko rokov robil programátora.

Žiadna „Umelá inteligencia“ totižto v skutočnosti neexistuje a ani z podstaty inteligencie, u počítačov, existovať nemôže. Treba si uvedomiť, milí spoluovčania, že:

– počítač, nech už by to bol akýkoľvek počítač (elektronický, biologický a ja neviem aký), je vždy len stroj. Nie je to, ani nikdy nebude živým tvorom so skutočnou inteligenciou, to za prvé a za druhé:

-počítač vykonáva tie činnosti a iba tie činnosti, ktoré má napísané vo svojom programe. Čiže robí iba to, na čo bol naprogramovaný, nech už by bolo programové vybavenie akokoľvek zložité. Tu by si možno niekto pomyslel, že počítač dokáže vytvárať vlastné programy. Možno áno, ale zase to bude len program, na základe ktorého bude niečo vykonávať nejaké činnosti.

Čo tým chcem celým povedať. Je dobré používať a využívať počítačovú techniku, určite áno. Ale pozor, treba set sakramentsky dávať bacha na to, kto píše programy (ak mi rozumiete) a hlavne za akým účelom … Skúste sa nad tým zamyslieť.

Len tak na pobavenie. Predstavte si, že umelá inteligencia vám doporučí operáciu jedného vajca, vy prídete na operáciu a po operácii odídete bez vtáka … A čo myslíte, kto bude za to zodpovedný? No predsa „Umelá inteligencia“. Naozaj to bude „Umelá inteligencia“, ktorá bude za to zodpovedná?

68. Genéza LGBTI „ideológie“

12.10.2024

Príbeh č.1 Už sa presne nepamätám, v ktorej knižke som to čítal. Písalo sa tam o zvyklostiach starozákonných Židov, Rimanov a ja neviem koho všetkého. Zaujalo ma, a aj mi to utkvelo v pamäti, ako to mali Židia zariadené v manželskom živote. Pre normálne uvažujúceho človeka niečo odpudzujúce, niečo nenormálne, ale … predstavte si, že Židia, muži, keď mali ich [...]

67. Komu patrí tento svet, kto v ňom v skutočnosti vládne…? Part2

06.10.2024

Tento článok slúži len ako dovetok, akési dovysvetlenie hlavnej idey z článku č.65. V článku č.65 som v hrubých rysoch načrtol to, čo som sa pýtal v názve tohoto článku, čiže komu patrí tento svet a kto v ňom v skutočnosti vládne. Tak ako vždy, aj teraz som si prečítal odozvy v diskusii pod článkom (ak tam nejaké sú). Asi najlepšie definoval vládcu tohto sveta [...]

66. Kauza Chovanec – riešenie problému

30.09.2024

Tak ako mnohí z Vás, aj ja som zachytil správy o smrti Pána Chovanca tam kdesi v cudzom svete, v Belgicku, na letisku … Pýtam sa : -ohrozoval pán Chovanec niekoho na živote? -bolo jeho správanie natoľko nebezpečné, že skončil ako skončil? -prečo som nezaznamenal žiadnu reakciu na tento prípad zo strany židovskej obce na Slovensku, keďže jedna pani policajtka, alebo kto [...]

Kuba, blackout, Havana

Kuba po celoostrovnom blackoute pomaly obnovuje dodávky elektriny

19.10.2024 08:06

Kuba začala v polovici piatkového večera po celoostrovnom výpadku postupne obnovovať dodávky elektriny.

trump

Trump: Ak pôjde Čína na Taiwan, uvalím na ňu 150 až 200 % clá

19.10.2024 07:46

Pokiaľ by Čína "šla na Taiwan", kandidát Republikánskej strany na prezidenta USA Donald Trump by uvalil na Peking dodatočné clá.

SR NRSR 19.schôdza 15.deň konsolidácia BAX

Hrabko: Správa SIS k atentátu je ako Columbova žena. Dolinková je prvá obeť konsolidácie

19.10.2024 07:11

Avizovaná správa SIS o atentáte na premiéra vzbudila veľké emócie ešte predtým, ako vôbec uzrela svetlo sveta, hovoríl publicista Juraj Hrabko.

vojna na Ukrajine, Kursk

ONLINE: Poľský minister: Ukrajinci sú statoční, ale vojnou vyčerpaní. Plán víťazstva nezmení okamžite realitu

19.10.2024 07:00

Ukrajinci žijúci v Poľsku zatiaľ neprejavujú príliš veľký záujem o plánovanú dobrovoľnícku brigádu, hovorí poľský minister obrany.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 164039x
Priemerná čítanosť článkov: 2343x

Autor blogu

Kategórie