Založ si blog

65. Komu patrí tento svet, kto v ňom v skutočnosti vládne…? Part1

Kedysi v nedávnej minulosti, keď ešte vládla na internete aká taká sloboda slova, keď moje príspevky do diskusií pod článkami „erudovaných“ redaktorov neboli pravidelne mazané, som sem-tam používal nasledovný komentár:

„Tento svet patrí Diablovi a Diabol v ňom aj vládne a vládne v ňom prostredníctvom ľudí ochotných Diablovi slúžiť…“

Tak ako teraz, ani v minulosti sa takýto komentár dlho na internete neohrial. Možno preto, že som ho písal v súvislosti s politickým dianím v „tejto“ krajine.

Ale poďme späť k meritu veci. Komu teda patrí tento svet a kto v ňom skutočne „vládne“?

Cirkevní otcovia a ich priatelia z Vatikánu nám predkladajú doktrínu všemohúceho, vševedúceho, všadeprítomného, dobrotivého a hlavne spravodlivého a milosrdného Boha..

Je to ale naozaj tak? Ak je to tak, potom prečo jeden požiera druhého takmer za živa? Prečo silnejší zabíja toho slabšieho? A nie preto, že by bol zlomyseľný ale jednoducho preto, lebo má tráviaci trakt uspôsobený na trávenie mäsitej potravy. Prečo sa jeden narodí do prepychu a blahobytu zatiaľ čo druhý trie biedu? Prečo sa jeden narodí zdravý ako ryba a druhý celý život trpí kdejakými chorobami?

Pritom nie vždy je ten chudobnejší horší … Skúsenosť nám dáva za pravdu, že je to skôr naopak.

Takýto je zámer Boží? Takto to Boh „vymyslel? Pochybujem…

Na opačnom konci sveta, v Indii, buddhisti zase tvrdia, že svet je v moci Zlého, Mára, ako ho oni volajú … Ináč , presne toto tvrdí v jednom z Evanjelií aj Ježiš Kristus … stačí si to dohľadať.

Ak sa pozrieme na svet a dianie v ňom, jasne v ňom vidíme, že pravda je v tomto prípade u buddhistov. Hlavne v dnešnej dobe je celkom zreteľne vidieť, prostredníctvom akých ľudí je svet ovládaný, doslova zotročený, akým ľuďom „patrí“. A to od najnižších postov až po tie najvyššie. Iba málokde na týchto postoch vidíte človeka. Ak sa tam aj „nedopatrením“ objaví, veľmi rýchlo býva odstránený…

Klam, lož, pretvárka, sprostota najhrubšieho zrna, to je poväčšine mentálna výbava vládcov tohoto sveta …. A takmer všetci títo „vládnuci“ „ľudia“ tvrdia, že veria v Boha a jeho riadenie sveta. A v akého Boha teda veria?

Nie je to náhodou ten „Zlý“, ten „Máro“, ten „Diabol“ … ?

64. Je alebo nie je Slovensko kresťanskou krajinou?

18.09.2024

No? Čo myslíte milí moji spoluovčania, je alebo nie je Slovensko kresťanskou krajinou? Ako som už niekde v predchádzajúcich článkoch spomenul, boli časy, keď som bol silne, úprimne veriaci mladý muž. Keďže naši milí, priblblí komoušskí vládcovia nám z nejakých dôvodov bránili v poznávaní vonkajšieho sveta (ináč, presne to isté robia aj dnešní [...]

63. Emisné kontroly (EK) a ochrana prírody ?

30.05.2024

Keď dvaja robia to isté nemusí to byť vždy to isté… Ľudové úslovie V minulom článku som ku konci trochu nahrýzol problematiku tzv. emisných kontrol osobných automobilov. Dnes si posvietime na logiku vykonávania týchto nezmyslov. Prečo nezmyslov? AD.1. Majme vodiča v pokročilom veku, ktorý vlastní starší automobil, povedzme 6 liter (nech to stojí za to), s ročným [...]

62. STK-áčky, emisné a alkohol za volantom. Aký majú vplyv na nehodovosť na cestách ?

22.05.2024

„I tak še da i tak še da“ Východoslovenské úslovie Kamaráti, ktorí nejaký ten čas pobývali v USA mi rozprávali ako to tam chodí ohľadne áut. V niektorých štátoch vôbec nepoznajú pojem STK, v takom zmysle, ako je to na našom „krásnom“ Slovensku. Jednoducho tam neexistujú žiadne kontroly technického stavu áut. Ergo neexistuje tam žiadna buzerácia, [...]

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

Nasralláh

Smrť Nasralláha: Čaká Izrael masový útok Hizballáhu? Irán nechce, aby konflikt explodoval, vraví expert

28.09.2024 14:46

Odborník na Blízky východ James Dorsey reagoval na to, že Izraelu sa podarilo pri leteckom útoku v Bejrúte zabiť šéfa hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha.

náboje, zbraň, poprava

Pri hromadnej streľbe v JAR zomrelo 17 ľudí

28.09.2024 14:43

Pri piatkovej hromadnej streľbe v Juhoafrickej republike zomrelo 17 ľudí, útočníci sú na úteku a polícia po nich pátra.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 156185x
Priemerná čítanosť článkov: 2366x

Autor blogu

Kategórie