Založ si blog

15. Zdravie, ako ho získať a udržať?

       Na tomto svete hrbatom to už tak býva, že iba máloktorý človek si váži toho, čo má. Mám na mysli hlavne toho „dobrého“ . O tom „zlom“ ani nehovoriac. A až keď oné „dobré“ veci stratí, zistí, o čo prišiel a potom si  tieto veru aj vážiť začne. Aj keď, mnohokrát už býva neskoro.

      Takto nejako je to aj so zdravím človeka-jednotlivca. Pokiaľ je dotyčný pri sile a v dobrom zdraví, berie túto skutočnosť ako samozrejmosť, ktorá nikdy nepominie. Priznám sa celkom otvorene, že ani ja som nebol výnimkou. Ale dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, až sa nakoniec rozbije. A potom, … jajže Bože, ľudia pomáhajte. Určite každý pozná podobný prípad.

      Dobré zdravie – základ šťastného života. Ak ho človek má, ako sa vraví, prirodzene, čiže sa narodí zdravý a prosto – je zdravý, nie je až tak čo riešiť. Stačí viac menej normálne žiť a všetko je relatívne OK. Čo však má robiť nešťastník, ktorý sa narodil biednejší a ako sa vraví, ide to s ním dole vodou? Tu je veru každá rada dobrá. A takýchto nešťastníkov sa rodí, zdá sa, čím ďalej, tým viac.

      Ak má človek dosť peňazí, môže si zdravie kúpiť. (Ale áno, zdravie sa dá kúpiť, neverte pokrytcom, ktorí vravia, že nie). Horšie je to vtedy, ak ich človek nemá práve na rozdávanie. A v dnešnej dobe, a zvlášť na „našom“ „krásnom“ Slovensku, tých bohatých veru až tak veľa nie je.

      V tomto článku popíšem uzdravujúcu metódu, na ktorú nikto nebude musieť vynaložiť ani cent. Je to metóda (nazvime ju poeticky : Striebristý dych života), s ktorou som sa stretol kedysi dávno, pri štúdiu náuky tibetskej mystickej sekty Kagjupa a ktorú niekedy  používam pri liečení mojej telesnej maličkosti. Výhodou tejto metódy je, že vôbec nemusíte veriť, či funguje alebo nefunguje. Tu je najdôležitejšia sila predstavivosti, fantázie, schopnosti vizualizácie. Dokonca nie je ani nutné poznať anatómiu tela (aj keď znalosť stavby tela je veľkou výhodou).  A ako to celé funguje?

     Ak máte nejaký zdravotný problém, je v podstate úplne jedno aký, poovievajte choré miesto na (vo) vašom tele akoby striebristou hmlou alebo parou. A ako presne to urobiť?

    V prvom rade si musíte vedieť predstaviť onen „striebristý dych“. Malo by  to byť niečo ako keď rozprášite sypký prašný sneh v slnečnom svetle. Alebo keď vydýchnete vo veľkom mraze a dych sa premení na ľadovú trblietavú hmlu. Ak dokážete vyvolať vo svojej predstave tento „striebristý dych“, ostatné je hračka.

   Začnete nadýchnutím vzduchu do plných pľúc. Čiže začnete nadychovať do podbrušia a pokračujete smerom k hlave. Je to niečo podobné, ako keď by ste napĺňali prázdne vrece pšenicou alebo niečím sypkým. Keď ste takto nadýchnutí, pomaličky, potichu vydychujte a pri tomto vydychovaní si predstavujte ako jemný prúd striebristej hmly ovieva choré miesto (orgán) vo vašom tele. Môžete si tiež predstaviť, že choré miesto (orgán) je akoby postriebrené, ligotavé, ako ortuť. Vtedy je táto technika účinnejšia. Toto zopakujte dva-tri maximálne päťkrát. Počet opakovaní nie je dôležitý, dôležitá je sila predstavivosti.  Tiež je dôležité, aby ste boli čo najpokojnejší. Pre maximalizáciu účinku môžete priložiť nad choré alebo boľavé miesto dlaň.

61. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 21

15.02.2024

Motýlik Motýlik: – zdrobnenina pre označenie hmyzu -motýľ – doplnok oblečenia, pripevňujúci sa pod krkom na golieri – štýl plávania V úvode článku som popísal niekoľko významov slova motýlik. Chýba tam ešte jeden význam tohoto slova a tom bude tento článok. V čase, keď sme pravidelne raz mesačne „pendlovali“ medzi rodnou hrudou a Nemeckom, [...]

60. Podobenstvo o rozsievačovi tak trochu inak …

12.02.2024

Celkom určite všetci poznáte podobenstvo o rozsievačovi od Ježiša Krista v Novom Zákone. Ja vám dnes ponúkam podobenstvo o rozsievačovi ale tak trochu inak. V jednej krajine žil gazda, ktorý nebol práve vzorom pre ostatných gazdov. Tento muž bol nedbalý, lenivý, rád vyhľadával spoločnosť ľahtikárov a samozrejme aj ľahtikárok, ak mi dobre rozumiete. O svoj grunt sa takmer [...]

59. Hlava XXIII alebo … Ako to chodí u nás v kok…cúrkove. Part 20

08.02.2024

Prapodivný osud inžiniera Mešťánka Tak ako som v blogu č.57 zhruba opísal nekorunovaného kráľa kokotov, tak v tomto článku opíšem entitu úplne iného charakteru. Je ňou inžinier Mešťánek. Inžinier Mešťánek bol k nám, na linku kde som vtedy pracoval, preradený z inej montážnej linky ako bežná obsluha. Čiže ten najposlednejší robotník. Z počiatku sme nevedeli, [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

teodor

...nemyslím, teda som večný ?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 136907x
Priemerná čítanosť článkov: 2208x

Autor blogu

Kategórie